MENU

Сезон літніх суконь буде незабаром відкритий, і щоб почуватися найкрасивішою так важливо, щоб шкіра була гладкою та ніжною.

Настав час згадати, як правильно доглядати за шкірою після видалення небажаного волосся, щоб виглядати на всі 100%, про різні способи видалення розповідає блог https://sop.org.ua/.

Топ правил догляду за шкірою після дипіляції

Депіляція та епіляція: одне й те саме?

Ні, це дві різні процедури. При депіляції видаляється видима частина волосся, а фолікул залишається неушкодженим, що дозволяє волоссю вирости знову. Процедура епіляції, навпаки, впливає на волосся цілком і на його цибулину, дозволяючи позбутися небажаної рослинності на довгий час, а іноді й назавжди.

Найбільш доступним і швидким способом видалення волосся все ж таки є депіляція. До такого методу належать усі популярні косметичні процедури, наприклад: ваксинг, шугаринг, використання кремів для депіляції або просто гоління волосся.

Однак кожен із цих способів не найкраще впливає на шкіру, пошкоджуючи її, викликаючи запалення, сухість, вростання волосся та інші неприємності. А це означає, що депільованим зонам потрібен особливий догляд. Тільки так ви зможете насолоджуватися шовковою гладкістю шкіри.

Топ правил догляду за шкірою після дипіляції

Не можна після депіляції!

Після будь-якого способу видалення волосся шкіра травмується та стає дуже чутливою. Не зневажайте цих простих правил протягом доби після процедури!

Утримайтеся від розпарювання шкіри – гарячої ванни або відвідування сауни. Крім того, не слід плавати в басейні, адже хлорка може спричинити роздратування. Купання у відкритих водоймах також варто відкласти наступного дня – вода у них недостатньо чиста.

Не займайтеся спортом. Піт підвищує ризик інфікування пір та подальшого запалення. Якщо ви все-таки спітніли, то прийміть холодний душ (але не ванну!).

Не носіть синтетичну білизну та одяг, що облягає. Такі речі натиратимуть чутливу шкіру. А через брак кисню епідерміс довше відновлюватиметься. В день після депіляції носіть комфортну бавовняну білизну і вільний одяг, що дихає.

Не наносьте дезодорант на депіловані зони. Особливо одразу після процедури! Він може викликати подразнення, свербіж та сухість шкіри.

Не засмагайте! Сонячні ванни можуть стати справжнім кошмаром для шкіри після депіляції – призвести до запалення та навіть опіків.

Топ правил догляду за шкірою після дипіляції

Догляд після депіляції

Пам’ятайте про зволоження. Шкіра не повинна бути сухою ніколи, а в зоні депіляції – особливо. Відразу після депіляції підійдуть легкі, зволожуючі засоби, що мають заспокійливий ефект, наприклад, з екстрактом алое. А коли шкіра відновилася – використовуйте креми, які підходять вашому типу шкіри.

Скрабуйте шкіру. Видаляючи ороговілі частинки шкіри, ви дозволяєте новим волоскам легше проростати, і проблема волосся, що вросло, вас не потурбує. Перше скрабування варто робити не раніше, ніж через 3 дні після депіляції і лише у випадку, якщо шкіра не роздратована. Не забудьте добре розпарити шкіру перед скрабуванням, щоб не пошкодити її! Повторюйте процедуру 1-2 рази на тиждень.

Використовуйте засоби від врослого волосся. Якщо волосся все-таки вростає, не намагайтеся видавити його – після цього можуть залишитися плями! Щоб уникнути проблеми, придбайте спеціальний крем для догляду за шкірою після депіляції. Він одночасно відлущуватиме і зволожуватиме шкіру, сприяючи вільному зростанню волосся.

Leave a reply …

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *