MENU

Важкий вибір, який часом доводиться робити жінкам, зберігати вагітність чи ні. Лякає невідомість, можливі матеріальні проблеми, опір родичів. Причин багато. Не для всіх жінок у такому становищі власне здоров’я стоїть на першому місці. Тим часом дуже важливо знати, які наслідки для жіночого організму несе переривання вагітності. ТОП-5 таблеток для переривання ранньої вагітності без рецептів за цим посиланням https://goncharyk.com.ua/archives/1010.

Що таке аборт? Які можуть бути ускладнення? Чи бувають «Оксамитові» аборти»?

Що таке аборт?

З медичної точки зору аборт – це переривання вагітності або за медичними показаннями або за бажанням жінки. У будь-якому випадку – це грубе втручання в організм жінки, її репродуктивну систему, тому завжди є певний ризик ускладнень. Неможливо однозначно пообіцяти жінці, що все пройде добре.

Які бувають ускладнення?

Вони можуть бути різними, причому варто сказати, що легких ускладнень після аборту не буває. До фізичних можна віднести: кровотечі (іноді можуть закінчитися видаленням матки), запальні захворювання, порушення менструального циклу до безпліддя. Також можуть бути психологічні ускладнення: сильні переживання, депресії, безсоння, порушення настрою. Навіть відхилення в роботі нервової системи також можуть впливати на роботу жіночої репродуктивної системи.

Це завжди ризик. Що потрібно знати про переривання вагітності?

До якого терміну можна робити аборт без медичних показань?

За бажанням лише до 12 тижнів. Не пізніше. Який термін є найоптимальнішим щодо такої процедури, сказати не можна. Навіть на ранніх термінах це може призвести до незворотних змін ендокринної, нервової систем, стати пусковим механізмом серйозних захворювань крові, назавжди позбавити жінку радості материнства. Застосування спеціальних інструментів для аборту в пізнішому терміні завжди має ризик пошкодження тканин порожнини матки, необхідних для повноцінного розвитку плода. Пошкоджені стінки матки часто спричиняють виникнення та розвитку хронічних запальних захворювань, що становлять основну частку причин жіночої безплідності.

Чи буває оксамитовий аборт?

Ні. Оксамитовий – це комерційна «прикраса» послуги. Так називають медикаментозний аборт, який передбачає застосування сильних гормональних препаратів. Вони перевертають ендокринну систему жінки з ніг на голову і, звичайно, він не проходить безслідно для організму пацієнтки. Можуть відбутися порушення в роботі всіх систем організму, що керують репродуктивною функцією жінки, що проявляються порушенням циклічності менструального циклу, утворенням кіст яєчників, неправильним функціонуванням гормонопродукуючих органів. Аборт, зокрема медикаментозний, несе високі ризики для жінки.

Leave a reply …

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *