MENU

Зараз літо в самому розпалі, але не так і далеко золота осінь з її непередбаченими примхами – холодною погодою і заморозками. А адже так хочеться якомога довше милуватися квітами. І повірте, навіть після перших заморозків це не проблема! Головне передбачити посадку витривалих рослин для осінньої клумби. На блозі https://zkol.org.ua ви зможете знайти ще більше квітів, які не бояться заморозків.

Аліссум, або бурачок

Ці ніжні квіти з легким медовим ароматом суцільним килимом вкривають відведений їм місце і радують око з травня до пізньої осені. Здатні витримати зниження температури до -3° протягом декількох днів. А коли знову потеплішає, швидко відновляться і продовжать активно цвісти.

Квіти, яким не страшні осінні заморозки

Айстра багаторічна

Айстра багаторічна все більше завойовує любов садівників завдяки своїй винятковій витривалості та приголомшливої цвітіння протягом всієї осені.

Найбільш поширена багаторічна кущова астра з кулястими кущиками, прикрашають парки та сквери. Варто посадити Новоанглийскую і Новобельгийскую айстри, які вперто зберігають свою красу під покривом першого снігу!

Вербена

Красуня вербена цвіте з червня по листопад, і чудово відновлюється після перших заморозків. Шкода, що рослина не зимує в Середній смузі, чого вирощують її у нас тільки як однорічник.

Вижити може при сильних морозах тільки вербена пряма, але тільки за умови обрізки восени і хорошого укриття на зиму.

Квіти, яким не страшні осінні заморозки

Фіалка триколірна або братки

Марно забутий краса, яку варто посадити в своєму саду! Ці крихти зростанням не вище 30 см дивно витривалі в осінні холоди і радують око безперервним цвітінням чарівних різнобарвних квіток. Віола має безліч сортів з вражаючою різноманітністю форми квітів і їх забарвлень.

Годеция

Маловідома годеция чудова не тільки вражаючою благородною красою, безліччю відтінків біло-червоно-рожево-фіолетової гами, безперервним цвітінням з липня до пізньої осені. Це дивовижне рослина може витримувати короткочасні заморозки до -3°С, і різке похолодання під час осінніх дощів. Коли повертається останнє осіннє тепло, годеция продовжить радувати своїм яскравим квітучим виглядом.

Leave a reply …

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *