MENU

В даний момент пандемія коронавірусу щільно зміцнилася в усьому світі і поки ліки для боротьби з ним не розроблено, найкращим захистом є міцний імунітет. Зміцнивши цей природний щит, серйозних наслідків вдасться уникнути стороною. Як підвищити імунітет читайте на порталі Olgrad.

Найцікавіше, що проблема хорошого імунітету стосується не лише тих, кому за 60-70 років. В даний час і середнє покоління в 30-40 річному віці має ознаки слабкості імунної системи через вживання напівфабрикатів, надлишку цукру і жирів, а також надмірне захоплення алкогольними напоями.

Крім цих поширених причин, існує 5 продуктів, що знижують захисні функції організму і що найнебезпечніше, багато хто про них навіть не здогадується. Якщо в звичайних умовах на них можна було через раз заплющувати очі, то в умовах пандемії, що розростається, не варто вживати їх у звичній кількості.

5 продуктів, що знижують захисні функції імунітету

Тож від чого варто тимчасово відмовитися, щоб не послаблювати захисні функції організму?

  1. Кукурудза

Багато хто не погодиться, адже він включає ефірні олії, клітковину, корисні мінерали, вітаміни і масу інших корисних складових. Однак підвищене вживання продукту стає причиною важкого перетравлення кукурудзяних зерен, що напружує роботу шлунково-кишкової області та може підштовхнути до розвитку захворювань кишківника та шлунка.

  1. Сухі сніданки

У їхній розвиток виробники вкладають масу коштів, багато хто на Заході взагалі важко розуміє, як без цього можна обійтися, але мало хто знає, що вони містять підвищену кількість крохмалю, для перетравлення якого травлення витрачає додаткові зусилля, а це ніяк не впливає позитивно на імунітет.

  1. Морські молюски

Виявляється, не всі морепродукти принесуть багато користі організму, такого висновку дійшли вчені з Гарвардського університету. Вся причина в тому, що молюски за своєю природою потужний алерген і вже самі по собі несуть патогенну небезпеку. Чи треба говорити, чим загрожує їх вживання людям, які страждають на алергічні захворювання?

5 продуктів, що знижують захисні функції імунітету

  1. Сир

Багато хто з подивом читає цю інформацію і можливо покотиться критика, але до цього висновки дійшли вчені через бактерії, що міститься всередині, – листерії, вони впливають на нервову систему і є поштовхом до розвитку інфекційних хвороб. Більше їх міститься в необроблених термічно та м’яких сирах. Так що не дарма твердий сир є найкращим різновидом сирного продукту.

  1. Сирі курячі яйця

Для магазинних взагалі окрема мова, вони можуть принести важке кишкове захворювання – саймонельоз. Однак і сирі домашні можуть стати причиною гіршого засвоєння біотину (відповідає за хороший стан нігтів, волосся і шкіри) в кишечнику. Звичайно, все залежить від кількості, якщо протягом тижня вживається 4-5 яйця, то нічого страшного не трапиться.

Leave a reply …

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *