MENU

Вставати вранці без різних складнощів здатна далеко не кожна людина. Для багатьох людей, зайнятих роботою чи навчанням, підйом із ліжка стає справжнім випробуванням сили волі. Якщо пробудження супроводжується втомою та почуттям роздратування, значить щось у вашому житті пішло не так. Інші поради для життя дивіться тут sunduk-pub.kiev.ua.

Щоб зранку почуватися бадьоро, необхідно підтримувати певний режим дня. Зазвичай дорослій людині потрібно близько восьмої години на сон. Зрозуміло, це число є суто індивідуальним у кожному даному випадку. Одним людям потрібно менше часу, а іншим трохи більше. Тривалість сну багато в чому залежить від віку, якості харчування, фізичних навантажень та стресу. У міру старіння організму тривалість сну починає скорочуватися.

Як легко вставати вранці?

З’ясуйте, скільки часу знадобиться вам особисто, щоб виспатися. Найпростіше це зробити у вихідні, коли ви нікуди не поспішайте. Якщо вам потрібно прокидатися до шостої ранку, а сон триває близько восьмої години, то засинати доведеться о десятій годині вечора. В іншому випадку, організм постійно відчуватиме почуття втоми. Пам’ятайте, що людина пристосована до сну у темну пору доби. Саме тому перед сном рекомендується вимикати надто яскраве освітлення та користуватися автоматичним регулюванням яскравості на смартфонах та іншій техніці.

Деякі люди довго не можуть заснути через відсутність фізичних навантажень. Коли життя протікає щодо комфортних умов, в людини залишається занадто багато невикористаної енергії. Багато жителів міст ведуть сидячий спосіб життя і пересуваються великі відстані лише транспорті. Особливо часто такі проблеми виникають у великих містах, де умови життя змушують відмовлятися від надмірної фізичної активності. Швидко та міцно заснути зазвичай допомагають вечірні прогулянки чи заняття спортом.

Як легко вставати вранці?

Якщо вам увечері хочеться спати, намагайтеся лягти в ліжко раніше. Не варто ігнорувати свої відчуття, оскільки вони виникають не так на порожньому місці. Втомлений організм потребує відпочинку і все сильніше нагадуватиме про це. Спати краще у приміщенні, де є приплив свіжого повітря. Не потрібно щільно закривати всі двері та вікна у кімнаті, якщо ви хочете добре виспатися.

Після підйому рекомендується зробити невелику фізичну розминку і випити трохи води, щоб позбутися сонливості та відновити кровообіг у звичайний стан. Відразу після підйому увімкніть світло або відкрийте штори. Після цих дій заснути знову буде набагато складніше.

Leave a reply …

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *